Makrobiotika jej zmenila život

Zmeniť stravovacie návyky nie je vôbec jednoduché. Treba sa učiť, variť a ochutnávať.


Gabriela Žlebeková

Vraví sa, že ak človek nemá na výber, dokáže aj nemožné. Mnoho z vás sa na Vareche v diskusiách vyznáva, aké je ťažké zmeniť niečo na zaužívanom stravovaní. Chýba nejaký impulz, alebo pevná vôľa. Ak sa však zatneme, ide všetko. Dôkazom je aj pani Gabriela Žlebeková, ktorú osud jej dcéry prinútil zamyslieť sa nad dovtedajším stravovaním.

Začala študovať princípy makrobiotiky a neskôr pripravovať jedlá, ktoré ctili tieto princípy. Učila sa „za pochodu“ a vďaka svojej húževnatosti dnes vlastní jedáleň, v ktorej si každý fanúšik zdravého jedla príde na svoje. Z redakcie túto jedáleň navštevujeme dosť často, jedlá z nej nám chutia a zároveň máme dobrý pocit, že sme urobili niečo dobré pre svoj organizmus.

Aj preto sme sa rozhodli pre vás pani Žlebekovú vyspovedať. Aké boli jej začiatky pri príprave makrobiotických jedál, a či je ťažké prehovoriť ľudí ochutnať jej jedlá, zistíte v nasledujúcich riadkoch.

Viac sa dočítate na tomto odkaze: