Poznámky:
– do ostrokyslej polievky môžeme použiť koreňovú aj listovú zeleninu
– zelené listy vkladáme úplne nakoniec, nevaríme
– môžeme použiť aj naklíčené strukoviny alebo obilniny.
Proste môžeme vložiť do taniera jar v plnej kráse a sile.

Ingrediencie

-

Suroviny

  • cibuľa - 1
  • zelenina - rôzne druhy
  • Tofu Natural (6) - 1 bal.
  • zázvor čerstvý - (postrúhať)
  • soľ - morská
  • Olej - olivový
  • Tamari (6) - sójová omáčka
  • citrónová šťava - podľa chuti
  • pórik - (alebo iná zelená vňať, alebo listová zelenina)
Objednať teraz

Návod na prípravu:

  • 1 cibuľu očistíme, pokrájame na tenké polmesiačiky
  • 2zeleninu umyjeme, očistíme, pokrájame na rezance (alebo nastrúhame na hrubom strúhadle)
  • 3 cibuľu dáme variť do hrnca s vodou, posolíme, ochutíme kari korením varíme do sklovita
  • 4postupne pridáme (asi po piatich minútach) všetky pripravené druhy zeleniny, aj postrúhaný zázvor
  • 5zeleninu varíme najviac polhodinu
  • 6 pred dohotovením pridáme nastrúhanéTofu, pórik, necháme krátko prehriať
  • 7 ochutíme sójovou omáčkou Tamari a Umeoctom, môžeme zjemniť aj citrónovou šťavou (na jar veľmi vhodná na posilnenie pečene) a olivovým olejom

Pridajte komentár