s Tempehom (6), medvedím cesnakom a špenátovými listami

Poznámky:
– zelenú listovú zeleninu môžeme obmieňať podľa želania a možnosté, tak isto aj bielkovinovú
zložku (namiesto Tempehu možno použiť Tofu, vegetariánsku salámu a pod.)

Ingrediencie

-

Suroviny

  • zemiaky - podľa potreby
  • cestoviny - fliačky alebo ryžové rezance pre celiatikov
  • cibuľa - 1
  • mrkva - 1
  • špenátové listy - čerstvé
  • cesnak - medvedí
  • Tempeh(6) - údený
  • olivový olej - za studena lisovaný
  • Tamari (6) - sójová omáčka
  • soľ - morská
  • korenie - čierne
  • paprika - mletá červená
Objednať teraz

Návod na prípravu:

  • 1zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme, nakrájame (alebo pretlačíme) na kocky
  • 2fliačky alebo ryžové rezance uvaríme obvyklým spôsobom a precedíme
  • 3cibuľu pokrájame na jemno a speníme na oleji do sklovita
  • 4pridáme na strúhadle nastrúhanú mrkvu, krátko na to nastrúhaný Tempeh, prehrejeme
  • 5ochutíme soľou, korením, krátko podusíme
  • 6pridáme mletú červenú papriku, krátko podusíme
  • 7 nakoniec ochutím Tamari
  • 8 pripravíme si všetky suroviny – fliačky, zemiaky, mrkvovo tempehovú zmes, pokrájaný špenát, pokrájaný medvedí cesnak
  • 9vo vhodnej nádobe dobre rukami premiešame

Pridajte komentár