Použijeme ako prílohu k jedlám alebo aj ako náhradu chlebíka.
Ak pri tvarovaní pridáme nejakú zeleninu alebo bielkovinu, získame chutné hlavné jedlo –
rezeň, guľku, čevabčiči,…)
Na jar môžeme vylepšiť aj sezónnou listovou zeleninou – medvedím cesnakom.

 

Ingrediencie

-

Suroviny

  • 200 g kukuričnej polenty - (môže byť aj instantná)
  • voda na uvarenie kaše - (aspoň 1 liter)
  • za hrsť kukuričných lupienkov - podľa potreby (na stuhnutie)
  • cibuľa - 1
  • semienka - ľanové alebo Chia
  • soľ - morská
  • Tamari - sójová omáčka
Objednať teraz

Návod na prípravu:

  • 1 kukuričnú polentu varíme aspoň hodinu. Môžeme použiť aj instantnú kašu (zalejeme horúcou vodou). Do uvarenej pridáme ľanové alebo Chia semienka – najlepšie deň vopred
  • 2cibuľu očistíme, pokrájame na jemno, podusíme na olivovom oleji do zlatista, pridáme k stuhnutej polente
  • 3 ak treba, pridáme aj za hrsť kukuričných lupienkov
  • 4ochutíme soľou, Tamari, prípadne iným korením - aj vňaťou
  • 5dobre premiešame a formujeme placky alebo iné tvary
  • 6 uložíme na olejom vymastený pekáč, potrieme olivovým olejom
  • 7 pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista 12 - 15 minút pri teplote 180 stupňov

Pridajte komentár