Poznámky:

– zeleninu aj pochutiny zvolíme podľa želania
– vhodné je použiť zeleninu koreňovú aj listovú
– „teplý“ variant šalátu: k pripravenému šalátu pridáme uvarené precedené celozrnné cestoviny
(nie celkom horúce) a zľahka premiešame.
Vhodné ako ľahký olovrant alebo večera.

Ingrediencie

-

Suroviny

  • Kapusta - čínska
  • cibuľa - 1
  • kaleráb - 1
  • klíčky - podľa želania
  • pórik - 1
  • petržlen - vňať
  • paprika - čerstvá
  • špenát - čerstvé listy
  • jablká - 2-3
  • olivový olej - za studena lisovaný
  • citrónová šťava - podľa potreby
  • Umeocot - podľa potreby
  • rasca - podľa potreby
  • sójový syr Tavenýr - podľa želania na posypanie
Objednať teraz

Návod na prípravu:

  • 1zeleninu umyjeme, očistíme, pokrájame na jemné rezance
  • 2kaleráb a jablká postrúhame na strúhadle na hrubo
  • 3cibuľu nakrájame na jemno
  • 4klíčky zľahka prepláchneme
  • 5všetky suroviny vložíme do misky, ochutíme Umeoctom, citrónovou šťavou, olivovým olejom, rascou, zľahka premiešame
  • 6servírujeme posypané nastrúhaným Tavenýrom

Pridajte komentár