Poznámky:

– podávame so šalátmi, s prílohou, s dressingami, vhodné je aj ako desiata
– môžeme formovať rôzne tvary
– zo zmesi sa dá pripraviť aj nákyp alebo plnka do zemiakov, baklažánu, cibule, cukinem,…
– údené Tofu môžeme nahradiť iným druhom, aj koreniny

ALERGÉNY:
1 – obilniny obsahujúce lepok, 2 – kôrovce, 3 – vajcia, 4 – ryby, 5 – arašidy, 6 – sója, 7 – mlieko, 8 – orechy, 9 – zeler, 10 – horčica, 11 – sézam, 12 – oxid siričitý, 13 – bôb, 14 – mäkkýše

Ingrediencie

-

Suroviny

  • ryža natural - uvarená
  • kukuričné lupienky - (vpijú prípadnú vodu z Tofu)
  • cibuľa - 1
  • Tofu - údené
  • červená paprika - čerstvá
  • cuketa - 1
  • mrkva, petržlen - 2-3
  • Medvedí cesnak - 5-6 lístkov
  • žihľava - mladá
  • petržlenová vňať - z jedného petržlenu
  • olivový olej - za studena lisovaný
  • Tamari - sójová omáčka
  • rasca - mletá
  • čierne korenie - mleté
  • soľ - morská
Objednať teraz

Návod na prípravu:

  • 1zeleninu umyjeme, očistíme
  • 2mrkvu, petržlen, cuketu a papriku pokrájame na malé kocky a dáme napariť alebo uvaríme v slanej vode do zmäknutia
  • 3cibuľu pokrájame na drobno
  • 4listovú zeleninu pokrájame na jemné rezančeky
  • 5pripravené suroviny vložíme do väčšej misy a rukami dobre premiešame
  • 6tvarujeme polguľky – hrudky
  • 7pri formovaní hrudiek ich zároveň potrieme rukami namočenými v oleji
  • 8poukladáme na plech
  • 9pečieme v rúre asi 15 – 20 minút do zlatista pri teplote 180 st.

Súvisiace príspevky

Pridajte komentár