Suroviny:
množstvo surovín podľa vlastného uváženia a zvyku.
Každé jedlo je originál!!!

cibuľa
morská soľ
cesnak
rasca
nové korenie
bobkový list
čierne korenie (alebo nastrúhaný zázvor)
mrkva, petržlen
šampiňóny (alebo – aj sušené hríby)
tekvica Hokkaido (ak je k dispozícii)
kyslá kapusta (alebo pickles)
sušené slivky
údený Tempeh
červená paprika mletá
sójová omáčka Tamari
kukuričný škrob (alebo na jemno nastrúhaný zemiak)
kvalitný olej
sójová smotana na ozdobu
Postup:
Cibuľu pokrájame na mesiačiky (alebo obvyklým spôsobom) a podusíme v malom množstve osolenej vody do sklovita. Môžeme aj podusiť na oleji. Do základu pridáme koreniny, pretlačený cesnak, krátko podusíme. Postupne pridáme na hrubšie rezance (kocky) pokrájanú koreňovú zeleninu a dusíme ďalších 10 minút. Pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, dusíme 10 minút. (Môžeme pridať aj vo vode namočené sušené šampiňóny.) Pridáme nadrobno nakrájanú kyslú kapustu (alebo pickles), dolejeme vodu a varíme 15 – 20 minút. Počas varenia kapusty pridáme pokrájané sušené slivky a tekvicu Hokkaido (netreba ich dlho variť). Počas dusenia a varenia prilievame vodu podľa potreby. Pred dohotovením vložíme do kapustnice na drobno pokrájaný Tempeh, necháme prehriať. Nakoniec pridáme červenú mletú papriku rozpustenú vo vode a povaríme asi 5 minút. Podľa potreby môžeme zahustiť kukuričným škrobom rozpusteným vo vode alebo na jemno postrúhaným zemiakom. Povaríme do zhustnutia asi 5 minút.Nakoniec ochutíme sójovou omáčkou a Umeoctom, zjemníme kvalitným olejom. Ak sme použili zázvor, pridáme ho postrúhaný precedený úplne nakoniec. Pred podávaním môžeme ozdobiť sójovou smotanou.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
wpDiscuz