Log-in
  • Pon-Pia (8:00 - 19:00) Sob (9:00 - 14:00)
  • OC Freshmarket, Rožnavská 1A, Bratislava 831 04
  • 0903/230 227
Zdravíčko EVERA
  • Domov
  • Menu
    • Obedové menu na dnes
    • Obedové menu na týždeň
  • Makrobiotika
  • Produkty
    • Polievka Halo Soupseen
    • Kuzu
    • Shoyu
    • UME pasta
    • UME boshi
    • UME ocot
    • Miso
    • Mladý jačmeň
    • Trstinová melasa – Blackstrap
    • Riasy
  • Kalendár udalostí
  • O nás
    • ZDRAVÍČKO – k Vašim službám
    • Zdravie na tanieri
    • Zdravíčko včera a dnes
    • Zamyslenia
    • Zdravíčko
  • Klub Zdravíčko
    • Roy Littlesun
      • Kurz Nitra máj 2016
    • Jarná očista organizmu
    • Recepty
      • Sladká odmena
      • Recepty pre začiatočníkov
      • Jar v kuchyni
      • SEITAN – „mäso“ v novej kvalite
    • Workshop
      • ENKAUSTIKA s Beatkou
    • Varte s nami
      • Kurz varenia VARME HRAVO ZDRAVO I.
      • Kurzy varenia a pečenia
      • Kurz varenia s Royom Littlesunom
      • Kurzy varenia s Gabikou
      • Blog Varecha.sk
      • Blog.Eugenika
  • Galéria
    • Nielen chlebom…
    • Jadáleň Zdravíčko
  • Kontakt
  • Zásady ochrany osobných údajov

Kurz Nitra máj 2016

  • Home
  • Kurz Nitra máj 2016

[Zobraziť prezentáciu]
1. Stôl pripravený, môže sa začať.
2. Pracovné pomôcky a zelenina taktiež.
3. Posledné úpravy pred peknou kulinárskou „show“.

4. Účastníci dostatočne hladní po „Royovom jedle“.
5. Čím viac vieš (vnímaš a rozumieš), tým môžeš byť zdravší.
6. Súčasne dal variť červenú šošovicu: 1 diel šošovice : 2 diely vody variť na miernom ohni. Posoliť pred dohotovením.

7. Nakrájať, ochutiť, rukami tlakom premiešať, nechať odstáť (asi 2 hod), aby začala fermentácia.
8. Pokračoval krájaním zeleniny - vzniká POLARTA, ktorá vytvorí prirodzenú „dynamiku“ (vitalitu) jedla.
9. Pokračoval krájaním zeleniny - vzniká POLARTA, ktorá vytvorí prirodzenú „dynamiku“ (vitalitu) jedla.

10. Pokračoval krájaním zeleniny - vzniká POLARTA, ktorá vytvorí prirodzenú „dynamiku“ (vitalitu) jedla.
11. Pokračoval krájaním zeleniny - vzniká POLARTA, ktorá vytvorí prirodzenú „dynamiku“ (vitalitu) jedla.
12. Pokračoval krájaním zeleniny - vzniká POLARTA, ktorá vytvorí prirodzenú „dynamiku“ (vitalitu) jedla.

13. Pri tepelnej úprave spájame dva druhy potravín tak, aby sme použili ich sťahujúce (jangové) a uvoľňujúce (jinové) protichodne pôsobiace energie: koreňová – listová časť. Vzniká tak ďalšia polarita jedla.
14. Pri tepelnej úprave spájame dva druhy potravín tak, aby sme použili ich sťahujúce (jangové) a uvoľňujúce (jinové) protichodne pôsobiace energie: koreňová – listová časť. Vzniká tak ďalšia polarita jedla.
15. Pri tepelnej úprave spájame dva druhy potravín tak, aby sme použili ich sťahujúce (jangové) a uvoľňujúce (jinové) protichodne pôsobiace energie: koreňová – listová časť. Vzniká tak ďalšia polarita jedla.

16. Pri tepelnej úprave spájame dva druhy potravín tak, aby sme použili ich sťahujúce (jangové) a uvoľňujúce (jinové) protichodne pôsobiace energie: koreňová – listová časť. Vzniká tak ďalšia polarita jedla.
17. Dusíme napr. pokrájanú reďkovku Daikon spolu s pokrájanou zelenou časťou póriku a pokrájanú mrkvu s pokrájanou spodnou časťou póriku. Podusenú reďkovku Daikon s pórikom môžeme zjemniť a a ochutiť Tahini maslom.
18. Dusíme napr. pokrájanú reďkovku Daikon spolu s pokrájanou zelenou časťou póriku a pokrájanú mrkvu s pokrájanou spodnou časťou póriku. Podusenú reďkovku Daikon s pórikom môžeme zjemniť a a ochutiť Tahini maslom.

19. Dusíme napr. pokrájanú reďkovku Daikon spolu s pokrájanou zelenou časťou póriku a pokrájanú mrkvu s pokrájanou spodnou časťou póriku. Podusenú reďkovku Daikon s pórikom môžeme zjemniť a a ochutiť Tahini maslom.
20. Musíme vedieť, ako správne kombinovať a polarizovať suroviny, aby boli pre nás liekom.
21. Musíme vedieť, ako správne kombinovať a polarizovať suroviny, aby boli pre nás liekom.

22. Musíme vedieť, ako správne kombinovať a polarizovať suroviny, aby boli pre nás liekom.
23. Tekvicu Hokkaido nakrájal na mesiačiky a dal variť v malom množstve osolenej vody do zmäknutia.
24. Príprava ochucovadla Gomashio (GOMA = sézam, SHIO = soľ) je dôležitá. Používa sa na ochutenie obilniny – uvarenej ryže. Pri servírovaní ryže sa lyžičkou vytvorí jamka, do ktorej sa nasype asi 1 čajová lyžička Gomashia. Je veľmi liečivé. Postup: - sézam namočíme asi na 30 minút do vody – najlepšie na sitku (voda pomôže lepšie uvoľniť pamäť pri pražení) - vyberieme, necháme odkvapkať - vložíme na rozohriatu panvičku (wok), pohybom vareškou spredu dozadu a zľava doprava opražíme nasucho do stmavnutia (nesmieme pripáliť!). - opražené vyberieme do misky - v špeciálnej keramickej miske – mažiariku (Suribashi) krúživým pohybom rozdrvíme morskú soľ (1 PL) na veľmi jemný prášok - pridáme 14 PL opraženého sézamu a krúživým pohybom rozdrvíme na jemno – soľ obalí rozdrvené sézamové zrnká (= lepšie účinky pre organizmus).

25. Príprava ochucovadla Gomashio (GOMA = sézam, SHIO = soľ) je dôležitá. Používa sa na ochutenie obilniny – uvarenej ryže. Pri servírovaní ryže sa lyžičkou vytvorí jamka, do ktorej sa nasype asi 1 čajová lyžička Gomashia. Je veľmi liečivé. Postup: - sézam namočíme asi na 30 minút do vody – najlepšie na sitku (voda pomôže lepšie uvoľniť pamäť pri pražení) - vyberieme, necháme odkvapkať - vložíme na rozohriatu panvičku (wok), pohybom vareškou spredu dozadu a zľava doprava opražíme nasucho do stmavnutia (nesmieme pripáliť!). - opražené vyberieme do misky - v špeciálnej keramickej miske – mažiariku (Suribashi) krúživým pohybom rozdrvíme morskú soľ (1 PL) na veľmi jemný prášok - pridáme 14 PL opraženého sézamu a krúživým pohybom rozdrvíme na jemno – soľ obalí rozdrvené sézamové zrnká (= lepšie účinky pre organizmus).
26. Príprava ochucovadla Gomashio (GOMA = sézam, SHIO = soľ) je dôležitá. Používa sa na ochutenie obilniny – uvarenej ryže. Pri servírovaní ryže sa lyžičkou vytvorí jamka, do ktorej sa nasype asi 1 čajová lyžička Gomashia. Je veľmi liečivé. Postup: - sézam namočíme asi na 30 minút do vody – najlepšie na sitku (voda pomôže lepšie uvoľniť pamäť pri pražení) - vyberieme, necháme odkvapkať - vložíme na rozohriatu panvičku (wok), pohybom vareškou spredu dozadu a zľava doprava opražíme nasucho do stmavnutia (nesmieme pripáliť!). - opražené vyberieme do misky - v špeciálnej keramickej miske – mažiariku (Suribashi) krúživým pohybom rozdrvíme morskú soľ (1 PL) na veľmi jemný prášok - pridáme 14 PL opraženého sézamu a krúživým pohybom rozdrvíme na jemno – soľ obalí rozdrvené sézamové zrnká (= lepšie účinky pre organizmus).
27. Príprava ochucovadla Gomashio (GOMA = sézam, SHIO = soľ) je dôležitá. Používa sa na ochutenie obilniny – uvarenej ryže. Pri servírovaní ryže sa lyžičkou vytvorí jamka, do ktorej sa nasype asi 1 čajová lyžička Gomashia. Je veľmi liečivé. Postup: - sézam namočíme asi na 30 minút do vody – najlepšie na sitku (voda pomôže lepšie uvoľniť pamäť pri pražení) - vyberieme, necháme odkvapkať - vložíme na rozohriatu panvičku (wok), pohybom vareškou spredu dozadu a zľava doprava opražíme nasucho do stmavnutia (nesmieme pripáliť!). - opražené vyberieme do misky - v špeciálnej keramickej miske – mažiariku (Suribashi) krúživým pohybom rozdrvíme morskú soľ (1 PL) na veľmi jemný prášok - pridáme 14 PL opraženého sézamu a krúživým pohybom rozdrvíme na jemno – soľ obalí rozdrvené sézamové zrnká (= lepšie účinky pre organizmus).

28. Príprava ochucovadla Gomashio (GOMA = sézam, SHIO = soľ) je dôležitá. Používa sa na ochutenie obilniny – uvarenej ryže. Pri servírovaní ryže sa lyžičkou vytvorí jamka, do ktorej sa nasype asi 1 čajová lyžička Gomashia. Je veľmi liečivé. Postup: - sézam namočíme asi na 30 minút do vody – najlepšie na sitku (voda pomôže lepšie uvoľniť pamäť pri pražení) - vyberieme, necháme odkvapkať - vložíme na rozohriatu panvičku (wok), pohybom vareškou spredu dozadu a zľava doprava opražíme nasucho do stmavnutia (nesmieme pripáliť!). - opražené vyberieme do misky - v špeciálnej keramickej miske – mažiariku (Suribashi) krúživým pohybom rozdrvíme morskú soľ (1 PL) na veľmi jemný prášok - pridáme 14 PL opraženého sézamu a krúživým pohybom rozdrvíme na jemno – soľ obalí rozdrvené sézamové zrnká (= lepšie účinky pre organizmus).
29. Príprava ochucovadla Gomashio (GOMA = sézam, SHIO = soľ) je dôležitá. Používa sa na ochutenie obilniny – uvarenej ryže. Pri servírovaní ryže sa lyžičkou vytvorí jamka, do ktorej sa nasype asi 1 čajová lyžička Gomashia. Je veľmi liečivé. Postup: - sézam namočíme asi na 30 minút do vody – najlepšie na sitku (voda pomôže lepšie uvoľniť pamäť pri pražení) - vyberieme, necháme odkvapkať - vložíme na rozohriatu panvičku (wok), pohybom vareškou spredu dozadu a zľava doprava opražíme nasucho do stmavnutia (nesmieme pripáliť!). - opražené vyberieme do misky - v špeciálnej keramickej miske – mažiariku (Suribashi) krúživým pohybom rozdrvíme morskú soľ (1 PL) na veľmi jemný prášok - pridáme 14 PL opraženého sézamu a krúživým pohybom rozdrvíme na jemno – soľ obalí rozdrvené sézamové zrnká (= lepšie účinky pre organizmus).
30. Opraženie tekvicových alebo slnečnicových semienok – doplnok k jedlu. Nasucho.

31. Opraženie tekvicových alebo slnečnicových semienok – doplnok k jedlu. Nasucho.
32. Polievka kvalitného oleja (sézamový, slnečnicový, olivový) za studena lisovaného zlepší chuť uvarenej ryže.
33. Navarené. Ideme servírovať. Slinky sa zbiehajú.

34. Navarené. Ideme servírovať. Slinky sa zbiehajú.
35. Nech sa páči! Vďaka! Mňammmm.
36. Nech sa páči! Vďaka! Mňammmm.

37. Chutný vyvážený makrobiotický tanier obsahuje: cca 50 % uvarenej obilniny, najmä ryže natural, zeleninu rôznych druhov, rôzne pokrájanú, rôznym spôsobom tepelne upravenú, ochutenúá Gomashiom, kvalitným olejom doplnenú opraženými semienkami. Jednotlivé zložky musia byť na tanieri pekne prehľadne uložené.
38. „To, čo jeme a ako to jeme, tvorí a ovplyvňuje kvalitu našej krvi. Od nej závisí náš spôsob vnímania, prežívania a tvorenia sveta.“ Roy littlesun

TOPlist
Zdravíčko EVERA
  • Domov
  • Recepty
  • Kontakt

©2017 Zdravíčko EVERA - Všetky práva vyhradené