kuzu

Kuzu je škrob z koreňa japonského vínneho kríka.
Význam:

Posilňuje a reguluje zažívanie; je ľahko stráviteľný

Obsahuje veľké množstvo priaznivej metabolizovanej energie

Blahodárne pôsobí pri celkovom vyčerpaní

Odstraňuje črevné problémy

Pomáha pri nachladnutí a horúčke

Vhodné je pre pacientov, ktorí nemôžu konzumovať pevnú stravu

Pri bolestiach hlavy

Použitie:
Kuzu je možné pripravovať rôznymi spôsobmi: buď samostatne alebo spoločne s inými prísadami, ako nápoj alebo ako čaj

Príprava:
Čaj: 1 ČL Kuzu rospustíme v troche vody, zvyšnú vodu pridáme po troškách, aby sa všetky čiastočky rozpustili. Pridáme šálku vriacej vody a premiešame. Pridáme štipku soli alebo sójovej omáčky.
Krém: Kopcovú ČL rozpustíme v troche studenej vody. Pridáme šálok studenej vody, a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme tak dlho, pokiaľ je zmes priehľadná. Pridáme štipku soli alebo sójovej omáčky.
– môžete zakúpiť aj na www.berkana.sk