

0
„To, čo jeme a ako to jeme, tvorí a ovplyvňuje kvalitu našej krvi. Od nej závisí náš spôsob vnímania, prežívania a tvorenia sveta.“ Roy littlesun
- urobme kuchyňu chrámom domu
- vráťme jej svoju alchýmiu
- odstráňme z nej všetko, čo nie je potrebné pri príprave jedla
- vyhoďme nekvalitné pracovné náradie, pomôcky, elektrospotrebiče
- na prípravu jedla používajme oheň (plynový sporák, drevo)
- udržujme v poriadku a čistote pracovný priestor
- naplňme kuchyňu vlastnou energiou
- uzavreté skrinky nahraďme otvorenými, aby sme mali prehľad
- používajme potraviny s „pamäťou“ (obilniny, strukoviny, zeleninu)
- odstráňme priemyselne spracované výrobky (konzervy, polotovary)
- varme vedome a zodpovedne, nie podľa moderných trendov
- proces prípravy potravy majme sústavne pod kontrolou
- prijímajme potravu ako liek
- držme panvicu presvedčivo vo svojich rukách, s vnútornou silou
- dobre žuvajme