„To, čo jeme a ako to jeme, tvorí a ovplyvňuje kvalitu našej krvi. Od nej závisí náš spôsob vnímania, prežívania a tvorenia sveta.“                                                           Roy littlesun

 

  • urobme kuchyňu chrámom domu
  • vráťme jej svoju alchýmiu
  • odstráňme z nej všetko, čo nie je potrebné pri príprave jedla
  • vyhoďme nekvalitné pracovné náradie, pomôcky, elektrospotrebiče
  • na prípravu jedla používajme oheň (plynový sporák, drevo)
  • udržujme v poriadku a čistote pracovný priestor
  • naplňme kuchyňu vlastnou energiou
  • uzavreté skrinky nahraďme otvorenými, aby sme mali prehľad
  • používajme potraviny s „pamäťou“ (obilniny, strukoviny, zeleninu)
  • odstráňme priemyselne spracované výrobky (konzervy, polotovary)
  • varme vedome a zodpovedne, nie podľa moderných trendov
  • proces prípravy potravy majme sústavne pod kontrolou
  • prijímajme potravu ako liek
  • držme panvicu presvedčivo vo svojich rukách, s vnútornou silou
  • dobre žuvajme

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of