Suroviny:
množstvo surovín podľa vlastného uváženia a zvyku.
Každé jedlo je originál!!!

uvarená ryža natural
morská soľ
Tempeh natural (alebo iný)
cibuľa
tekvica Hokkaido
olivový olej
Morská riasa Nori vločky
petržlenová vňať
Sójová omáčka Tamari
čierne korenie (príp. korenie na ryby)
nové korenie celé na ozdobu – na očko
olej na potretie pekáča a rybky
kukuričná strúhanka

Postup:
Ryžu uvaríme obvyklým spôsobom. Necháme vychladnúť. Vložíme do väčšej misky, do ktorej postupne pridáme ďalšie potraviny.
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a podusíme do sklovita na olivovom oleji. Pridáme k nej  na jemno postrúhanú tekvicu Hokkaidoa za občasného podlievania vodou podusíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme postrúhaný (rozdrvený alebo pomletý) Tempeh natural, krátko prehrejeme. Pripravenú zmes vložíme do misky s ryžou. Pridáme soľ, korenie, riasu, vňať, Tamari. Dobre premiešame, aby vznikla súdržná hmota. Z nej tvarujeme „rybičky“ (urobíme guľku, z nej formujeme „slzu“, z nej v tenšej časti prstami oboma rukami vytvoríme chvost). Uložíme na vymastený pekáč, zľahka potrieme olejom, posypeme kukuričnou strúhankou a dáme zapiecť do zlatistana 10 – 12 minút pri teplote 180 stupňov. Rybičku môžeme ozdobiť očkom z nového korenia.
Podávame k rôznym prílohám a dressingom.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
wpDiscuz