umeboshi

UME = slivka, BOSHI = sušená → sušená slivka (marhuľa) → 
Vznikajú fermentáciou sušených sliviek Ume boshi pôsobením soli a purpurových listov shiso

Význam:

 

  • Ume boshi môže zahasiť smäd
  • Bohaté zastúpenie vápnika, železa, fosforu, organické kyseliny
  • Antiseptické a antibakteriálne vlastnosti
  • Alkalizujúci efekt
  • Predchádzajú únave
  • Podporujú vylučovanie jedov
  • Spomaľujú oxidačné procesy v tele, čím sa odstraňujú príznaky stárnutia
  • Odstraňujú bolesti hlavy a migrenózne stavy
  • Zmierňuje pretrvávajúce tráviace ťažkostiPoužitie:
    Priama konzumácia
    Používa sa na ochutenie jedál
    Môže sa použiť aj ako liečivý nápoj

    Príprava:
    Na ochutenie pridáme 1 – 2 roztlačené Ume boshi do jedla tesne pred dohotovením
    ½ Ume boshi pridáme do pohára s teplou vodou (čajo m)
    Ume boshi môžeme konzumovať priamo.

 

– môžete zakúpiť aj na www.berkana.sk