201303191359280.umecotspecial

Pri fermentácii zelených sliviek Ume boshi pôsobením soli vzniká slanokyslá tekutina alkalického charakteru, ktorá sa používa ako ocot.

Význam:

  • Obsahuje živé enzýmy, ktoré pomáhajú pri trávení
  • Stimuluje funkciu čriev
  • Doporučuje sa pri bakteriálnych infekciach
  • Alkalizuje krvPoužitie:
    Používa sa na ochutenie polievok, omáčok, pomazánok (tak, ako bežný ocot)
    Môže sa použiť aj ako liečivý nápojPríprava:
    Na ochutenie pridáme Ume ocot tesne pred dohotovením jedál – podľa chuti
    Ume ocot (2 – 3 čajové lyžičky) pridáme do pohára s teplou vodou (čajom)
    Dlhodobejším povarením octu získame hustejšiu tekutinu, ktorá sa vysporiada s každým zažívacím problémom alebo toxickým stavom
    Pijeme 1 čajovú lyžičku vareného Ume octu alebo ju zmiešame so šálkou teplej vody (čaju)

 

– môžete zakúpiť aj na www.berkana.sk