Pri fermentácii zelených sliviek Ume boshi pôsobením soli vzniká slanokyslá tekutina alkalického charakteru, ktorá sa používa ako ocot.
Význam:
- Obsahuje živé enzýmy, ktoré pomáhajú pri trávení
- Stimuluje funkciu čriev
- Doporučuje sa pri bakteriálnych infekciach
- Alkalizuje krvPoužitie:
Používa sa na ochutenie polievok, omáčok, pomazánok (tak, ako bežný ocot)
Môže sa použiť aj ako liečivý nápojPríprava:
Na ochutenie pridáme Ume ocot tesne pred dohotovením jedál – podľa chuti
Ume ocot (2 – 3 čajové lyžičky) pridáme do pohára s teplou vodou (čajom)
Dlhodobejším povarením octu získame hustejšiu tekutinu, ktorá sa vysporiada s každým zažívacím problémom alebo toxickým stavom
Pijeme 1 čajovú lyžičku vareného Ume octu alebo ju zmiešame so šálkou teplej vody (čaju)
– môžete zakúpiť aj na www.berkana.sk