Suroviny:
množstvo surovín podľa vlastného uváženia a zvyku.
Každé jedlo je originál!!!

kukuričná polenta
mrkva
petržlen
zeler
cibuľa
mrazený hrášok
sterilizované uhorky
morská soľ
olivový olej
čierne korenie
sójová omáčka Tamari
citrónová šťava
Umeocot
Kremžská horčica
Tofu lahôdková nátierka

Postup:
Kukuričnú polentu uvaríme na kašu obvyklým spôsobom (na 1 šálku polenty dáme asi 4 šálky vody, varíme za stáleho miešania asi 50 – 60 minút). Môžeme použiť aj inštantnú polentu, ktorú zalejeme vriacou vodou. Hotovú kašu vlejeme do pekáča do výšky asi 1 – 1,5 cm a necháme vychladnúť. Vychladnutú a stuhnutú kašu pokrájame na menšie kocky a vložime do väčšej misy, do ktorej budeme postupne pridávať ostatné suroviny a pochutiny.
     Cibuľu očistíme a pokrájame na jemno. Mrkvu, petržlen, zeler očistíme (zbavíme šupky alebo iba umyjeme kefkou na zeleninu). Pokrájame na malé kocky a povaríme v osolenej vode do zmäknutia – nie do rozvarenia. Môžeme aj napariť. Mrazený hrášok pridáme pred dovarením zeleniny, aby sa trochu prehriali. Po uvarení precedíme a necháme odkvapkať na site. Sterilizované uhorky pokrájame na malé kocky. Pripravené suroviny vložíme do dostatočne veľkej nádoby. Pridáme pochutiny – korenie, citrónovú šťavu, horčicu, Umeocot, Tamari, olivový olej, soľ. Napokon pridáme Tofu nátierku (alebo na jemno vo vode rozmixované biele tofu). Všetko spolu dobre premiešame. Necháme odstáť.
Ako alternatívu môžeme pri príprave šalátu použiť aj varené na kocky pokrájané zemiaky alebo uvarenú celozrnnú cestovinu.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
wpDiscuz